Magyarország első blogger utazópárja - Travelised interjú

Megjelent: 2018.03.02. 13:21
Írta: Regina Parti

Kamenov Annával és Farkas Marcival beszélgettünk, akiket legtöbben a Travelised párosaként ismernek és követnek. Fantasztikus fotóik behálózzák egész Magyarországot, mi pedig közös munkájuk kezdeteiről, blogger életükhöz való hozzáállásukról és jövőbeni terveikről beszélgettünk velük.

img_9056.JPG

Város, ahol élnétek:

Anna: Nekem Olaszország, vagy Spanyolország déli része. Bár vonzanak az egzotikus tájak, ha messzebbre mennénk, akár a Távol-Keletre, akár Ausztráliába, nekem hiányozna az európai kultúra.

Marci: Szívemhez igazán közelálló város Edinburgh, de a Comói-tó környékén is szívesen letelepednék.

Legextrémebb dolog, amit valaha tettetek?

Marci: 4000 méterről ugrottam a semmibe, szerencsére volt rajtam ejtőernyő.

Anna: Én Zip-Line-on csúsztam, bár nem ilyen magasságokból, de egy szakadék felett a Rodope hegységben.

Kedvenc fotószerkesztő program?

Lightroom, Photoshop, telefonon pedig VSCO, Snapseed.

Kedvenc idézet?

"The best things in life are the people you love, the places you've seen, and the memories you've made along the way." 

dji_0785-2.jpg

Meséljetek nekünk magatokról és a Travelised blogotokról.

Több, mint egy éve boldogítjuk egymást, illetve állítjuk kisebb nagyobb kihívások elé a másikat.

Elmesélnétek nekünk, hogyan találkoztatok először?

Egy fotózással kapcsolatban kerestem meg Annát, aki akkor épp Lengyelországban tanult. Mikor egy fél év múlva hazajött én éppen Amerikában voltam, azután ő utazott el megint, így kergettük egymást egy darabig. Végülis az első találkozáskor egyáltalán nem esett semmiféle szó arról, amiért eredetileg megkerestem Annát, viszont az utazás már akkor szóba jött a szolid 5 órás beszélgetésünk alatt. :)

Mit szerettek egymásban a legjobban?

A másikat. :)

dscf9925.jpg

Mi volt a fordulópont, ami miatt úgy döntöttetek, hogy közösen indítjátok el utazó blogotokat?

Marci vállalkozó családból való, szóval világ életében újabb és újabb projektekbe vágott bele. Régóta fotósként dolgozik és közben rengeteg helyen megfordult a világban. Én külföldön éltem és tanultam, így mind a kettőnknél fontos közös pont volt az utazás, tehát adta magát az ötlet, hogy ezzel foglalkozzunk.

Milyen érzés volt postolni az Instagramon az első közös fotót?

Izgatottak voltunk nagyon. Azt tudtuk, hogy jó tartalmat hoztunk össze, viszont nyilván kihívás bármit is felépíteni a nulláról. Az első posztnál emlékszem állandóan frissítgettem a képet, hogy lássam jött-e már rá lájk, és amikor pár perc után megjött az az első, aztán szépen lassan a többi, nagy-nagy boldogság és megnyugvás töltött el.

Fejezzétek be a mondatot. Az utazó bloggerkedésben az a legjobb...

maga a kreatív folyamat. Nem csak új ingerek érnek, de a fotók, a videók és a cikkek által amennyire lehet át kell adnod, hogy mit éltél meg akkor ott, az adott helyen, milyen illatok és környezet vett akkor körbe, és ez hogyan hatott rád.

dscf9496-edit-edit.jpg

Hogyan készítitek a fotókat? Van bármilyen speciális technikátok?

A közös fotókat legtöbbször állvánnyal, időzítővel szoktuk lőni. Ez azért vicces, mert amikor például egy hotelben a közös terekben fotózunk, és 10 másodpercekre megfagyunk a kamera előtt, a többi vendég figyelmét akarva-akaratlanul felkeltjük. Ha vendégként járnék az adott helyen, biztos én is jól szórakoznék magunkon, ahogy pózolunk a kamerának. Megjegyzem sok nevető arcot retusáltam már le mögülünk a képekről. :)

Mi alapján választjátok ki a következő desztinációt?

Alapvető filozófiánk, hogy ne csak távoli, elérhetetlennek tűnő helyeket látogassunk meg, hanem Magyarország szépségeit is szeretnénk bemutatni, illetve a kevésbé ismert keleti régiót is, a Balkánt is beleértve. Sokszor így mi választunk, de meghívás alapján is voltunk már külföldön.

Közös kampány, amire büszkék vagytok?

Nemrég értünk haza egy téli Balaton körútról, amit többek között a Telenor és a Porsche Hungária mellett, a Sennnheiser és a H&M is szponzorált.

dji_0660.jpg

Mivel foglalkoztok a mindennapi életben?Anna: most fejeztem be a diplomámat a pszichológia területén, emellett mindketten gőzerővel a blogon és a social media platformon dolgozunk.Marci: Van egy kis csapatunk, amit inkább kreatív közösségként szoktam emlegetni. Fotózással, filmmel, grafikával és designnal foglalkozunk.

Hogyan tudjátok megteremteni a munka és a magánszféra egyensúlyát? Előfordul, hogy néhány nap pihenőt tartotok?

Előfordul, hogy utazásból hazatérve kiveszünk egy nap pihenőt. A képekről csak az jön át, hogy szép helyeken járunk, jókat eszünk és jól érezzük magunkat - ez mind igaz, de a mögötte lévő munka, a képek megkomponálása, kivitelezése és az utómunka, a cikkírás, a videók feldolgozása és vágása sok energiát elvesz.

img_0918.jpg

5 Instagram oldal, ami inspirál benneteket?

@doyoutravel, @gypsea_lust, @sam_kolder, @taramilktea, @alliemtaylor

Mik a tervek a 2018-as évre?

Organikusan növekedni és fejlődni minden területen és egy szuper közösséget összehozni, akik őszintén érdeklődnek a tartalmaink iránt.
dscf9507-2_1.jpg

 

A Travelised oldalait itt éred el:

Magyar oldal

travelised.blog.hu

Nemzetközi oldal:

www.travelisedme.com

Instagram:

@travelisedme

 

Kövess minket!

Instagram: @WEAREPLATFORM

Facebook: WWW.FACEBOOK.COM/WERPLATFORM

Kérdésed, vagy észrevételed van? Esetleg figyelmünkbe ajánlanál valamit?

Oszd meg velünk kommentben, vagy írj a PLATFORMHUNGARY@GMAIL.COM-ra!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://weareplatform.blog.hu/api/trackback/id/tr7913709798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.